Algemeen nieuws November
5

Bericht van het bestuur: Corona check op MHC Woerden door leden en ouders

Nieuws afbeelding

Beste MHCW-er,

 

De persconferentie van dinsdag 2 november en de bijstelling naar aanleiding van het Kamerdebat op donderdag 4 november, heeft nieuwe maatregelen opgeleverd. Maatregelen die ook impact hebben voor onze vereniging.

Vanaf aanstaande zaterdag 6 november is op het terras en in het clubhuis voor iedereen vanaf 18 jaar verplicht om een QR code, of een negatief testbewijs, niet ouder dan 24 uur, te tonen.

Omdat degenen die op een geldige QR-code controleren niet op voorhand kunnen zien of iemand in functie (bv als coach of scheidsrechter) het clubhuis betreedt, worden alle personen van 18 jaar en ouder aan de controle van hun QR-code onderworpen.

Om de controle op de QR-code (in Corona Check app of op papier) in goede banen te leiden worden op zaterdag extra ouders vanuit de thuisspelende teams ingedeeld en op zondag extra spelers vanuit de thuisspelende teams.

 

Werkwijze op zaterdag en zondag

· Thuisspelende teams worden ingedeeld om te ondersteunen bij het checken van de corona QR code.

· Check wordt uitgevoerd bij de ingangen van het clubhuis door mensen van 18 jaar of ouder.

· De ingedeelde ouders/spelers kunnen zich melden bij de barcoach (op zaterdag) of de barheerder (op zondag), waar zij een hesje ontvangen.

· Voor vragen is het bestuur, wanneer niet aanwezig, bereikbaar via de barcoach of/beheerder.

· Om te scannen heb je de scanner voor corona check nodig. Deze is te downloaden via onderstaande link:

o  Apple:https://apps.apple.com/nl/app/coronacheck-scanner/id1549842661

o  Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.rijksoverheid.ctr.verifier

Werkwijze van maandag t/m vrijdag

Bij gebrek aan voldoende vrijwilligers om een sluitende controle op QR-code te organiseren tijdens trainingstijden hebben we besloten tot nader order geen publiek toe te staan bij de trainingen. Vrijwilligers in functie, zoals trainers en coaches mogen wel aanwezig zijn en hoeven, conform de geldende richtlijnen, niet te worden gecontroleerd op het hebben van een geldige QR-code (zie onder andere de richtlijn van de KNHB).

Bij het betreden van het clubhuis doordeweeks door spelers doen we een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de Jong Senioren en Senioren. De verantwoordelijkheid voor controle op een geldige QR-code van spelers die het clubhuis willen binnengaan ligt bij de aanvoerder van het team. We voeren steekproefsgewijs controles op de naleving uit. Voor de volledigheid vermelden we dat boetes opgelegd voor het niet naleven voor eigen rekening zijn. Voor meer info kijk op www.rijksoverheid.nl.

Alleen samen lukt het ons om de club draaiende te houden. MHC Woerden waardeert je inzet enorm. Het is, zeker naar zaterdag toe, kort dag. Toch vertrouwen we erop dat het ons samen lukt om dit zo te organiseren.

Het bestuur.

Bijlage

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Jongste Jeugd

Jeugd

Senioren

Zoeken