Algemeen nieuws Juni
5

Samenvatting uitslag enquête “Evaluatie AT The Office Dome”

Nieuws afbeelding

In april 2020 stond de enquête open voor de evaluatie van ons eerste jaar met onze eigen blaashal. Wel 272 leden (30,7%) heeft de moeite genomen om deze enquête in te vullen. Waarvoor veel dank! Bij deze koppelen we graag een samenvatting van de resultaten naar jullie terug.

Achtergrond  
Van de respondenten (64% vrouw/36%man) was ruim 50% tussen de 6 en 15 jaar verbonden aan MHC Woerden. Bijna 10% van de respondenten was tussen 0 en 2 jaar verbonden aan MHC Woerden. Jullie zijn op de volgende manier met onze club verbonden:

· 37,5% actief lid (spelend/trainend)
· 47,1% ouder van een lid
· 10,7% trainer/coach
· 2,9% bestuurslid/commissielid
· 1,8% anders (o.a. scheidsrechter)

Het doet ons goed om in de resultaten van de enquête te lezen dat een ruime meerderheid het ‘eens’ en ‘zeer mee eens’ is met de stellingen dat men het naar zijn zin heeft bij MHC Woerden, de sfeer op het veld/langs de lijn goed is en ook de sfeer in het clubhuis goed is.

Toch hopen we dat jullie ons ook weten te vinden, wanneer je ergens niet tevreden over bent of suggesties hebt. Neem dan contact met ons op via [email protected] 

Evaluatie AT The Office Dome (blaashal)
Overall hebben jullie de blaashal gewaardeerd met een dikke voldoende: 79,3% geeft de blaashal een 8, 9 of zelfs een 10! Daarbij wordt vaak aangegeven dat het fijn is om op onze eigen club te kunnen trainen en de wedstrijden te houden (geen reistijden naar omliggende sporthallen), echt ‘thuis’. Ook dat er elke week zaaltraining was, waar kinderen zelf naar toe kunnen fietsen, werd vaker genoemd in de toelichting. Op deze manier bleven we meer in contact met elkaar en – ook in de winterperiode - meer verbonden met MHC Woerden.

Enkele quotes:
"Imposant en kwaliteit” – "Groot en licht” – "Alles. Trainen in eigen hal” – "Mooie schone en ruime hal” – "Dat de trainingen duidelijk zijn en op een vast tijdstip & dat elke week” – "Veel voordelen en eigenlijk geen nadelen. Mag soms iets warmer”- "Een eigen hal i.p.v. al die verschillende gymzalen. Dat vervulde me met trots!” – "Dichtbij. Geen gedoe met halen en brengen naar locaties buiten Woerden”.

Het trainen in de AT The Office Dome werd door 37,8% gewaardeerd met een 8.
15,6% gaf het trainen zelfs het cijfer 9; 23,7% waardeerde het trainen met het cijfer 7. Als toelichting werd o.a. aangegeven dat er 2 goede velden zijn, maar dat het middelste veld niet als trainingsveld kan worden gezien. Vaker (meer dan 1x per week) zaaltrainingen zouden velen ook fijn vinden. Het belang van het goed houden aan het trainingsschema, zodat iedereen op het ‘juiste’ veld traint (en niet steeds op het middelste, ‘minste’ veld) werd ook benadrukt.

De wedstrijden in de AT The Office Dome werden door 44,2% met een 8 gewaardeerd. 

31,6% waardeerde de wedstrijden met een 9 of een 10! En 20,1% waardeerde de wedstrijden met een 6 of een 7. Ook hier was ruimte voor een toelichting: Prima ruimte voor 2 velden, maar meer tribunes zijn wel gewenst. Sommigen hebben maar weinig thuiswedstrijden gehad, wat als jammer werd ervaren. Het geluid van andere velden of hard fluitende scheidsrechters op een ander veld is ook opgenoemd (waarbij werd aangegeven dat het niet opweegt tegen de vele voordelen). Doordat er 2 wedstrijden zijn, wordt er makkelijker even gekeken bij een ander team.

Tips voor het volgende zaalseizoen zijn er ook gegeven. Veelal liggen ze in lijn met hetgeen werd opgemerkt bij de trainingen en wedstrijden. Zoals:

- Duidelijkheid over het trainingsschema: wie op welk veld (en een beter middelste veld);
- Meer trainingen, niet tegen extra betaling;
- Ruim van te voren het opbouwen en afbreken van de blaashal plannen, zodat het beter te regelen is om hiervoor vrij van werk te nemen; Of elk team verplichten om een paar vertegenwoordigers te laten helpen met opbouwen en afbreken.
- Meer tribunes;
- Livestreaming van de wedstrijden in het clubhuis;
- Zo veel mogelijk gebruik maken van de blaashal en lege tijdstippen opvullen;
- Afval scheiden;
- Meer aandacht voor techniek en tactiek in de zaaltrainingen;
- Mogelijk eenvoudige catering in de zaal faciliteren;
- Akoestiek verbeteren.

Naast de vele tips, worden er ook regelmatig complimenten gegeven en dat men heel blij is met de eigen blaashal.

Namens het bestuur bedanken wij heel graag iedereen die de moeite heeft genomen om de enquête in te vullen. We nemen jullie reacties zeer serieus en waar mogelijk gaan wij uiteraard voor verbeteringen (echter, de wedstrijdindelingen worden door de KNHB gedaan, daar hebben wij geen invloed op).

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws