Algemeen nieuws Mei
2

Coronavirus: Trainingservaringen tot nu toe - Aanscherping regels KNHB – Wijziging trainingsschema

Intelligente samenwerking

De afgelopen week heeft de jeugd van MHC Woerden weer drie dagen getraind. Het was fantastisch om te zien hoe onze hockeyers, trainers, ouders en vrijwilligers samen hun verantwoordelijkheid namen om dit mogelijk te maken. Vooral de spelers verdienen een groot compliment: bijna allemaal hielden ze zich zeer goed aan de afspraken en de aanwijzingen van de trainers en de vrijwilligers.

We hebben een aantal lessen geleerd:

·         We begrijpen heel goed dat het inhouden van je bitje erg lastig en vervelend is. Helaas is speeksel een belangrijke verspreider van het coronavirus. Het risico dat je nadat je aan je bitje hebt gezeten, je iets aanraakt dat daarna door iemand anders wordt aangeraakt, is te groot. Met alle besmettingsrisico’s  die daarbij horen.

·         Anderhalve meter afstand houden voelt erg onnatuurlijk. Maar zoals eerder gezegd, weliswaar met enige hulp en tussentijdse aanwijzingen van de corona verantwoordelijken, gaat het op de club best goed. Denk er echter aan dat anderhalve meter afstand houden ook geldt bij het fietsen naar en van de club.

·         Het wachten aan de zijlijn van het veld en het vol en leeg laten lopen van de velden is iedere keer een spannend moment en vereist nogal wat geduld van iedereen. We worden er steeds handiger in. Spelers die te laat of te  vroeg komen maken het wel lastiger, dus we roepen iedereen op: kom niet te laat! En niet te vroeg! Kom op zijn vroegst vijf minuten voor de begintijd, maar niet later.

Minder spelers op één veld – gewijzigd trainingsschema

Na overleg met NOC*NSF, de overheid en de medische commissie heeft de KNHB op basis van de eerste ervaringen op de hockeyvelden besloten het aantal spelers en begeleiders per veld aan te passen in de leeftijdscategorie 13 tot en met 18 jaar. Ook al zijn dit niet onze eigen ervaringen, we moeten ons natuurlijk wel aan deze nieuwe aangescherpte richtlijnen houden. Voor MHC Woerden betekent dit dat bijna iedereen vanaf dit weekend enigszins aangepaste trainingstijden in zijn MHC Woerden-app vindt.

We hebben geprobeerd het bestaande trainingsschema zoveel mogelijk te behouden en daarbij rekening te houden met de agenda’s van spelers en ook de wachttijden van trainers, want we beseffen heel goed dat de beperkingen en verboden het soms vervelend zijn. Maar zonder een beroep op jullie flexibiliteit en medewerking is trainen op dit moment helaas onmogelijk.

Oproep voor corona verantwoordelijken

We hebben het hockeyen met zijn allen ontzettend gemist. En we zijn blij dat onze jeugd weer mag trainen. En dat verliep de afgelopen dagen dus erg goed, mede dankzij het toezicht en de aanwijzingen van de corona verantwoordelijken! Maar we hebben echt nog MEER VRIJWILLIGERS nodig! Anders moeten we uit veiligheidsoogpunt na vrijdag 8 mei stoppen met trainen en dat zou toch wel heel jammer zijn!

We zoeken nog vrijwilligers voor:

·         De shift van 15.00 – 17.00 uur op woensdag (1 à 2 personen);

·         De shifts van 16.30 -19.00 uur op maandag (2 personen), dinsdag (2 personen), woensdag (2 personen) en donderdag (2 personen);

·         De shifts van 19.00 – 21.00 uur op dinsdag (1 à 2 persoenen), woensdag (1 persoon) en donderdag (1 persoon).