Arbitrage September
30

Fluiten als stage en CS+

Nieuws afbeelding

In het seizoen 2019/2020 krijgt het arbitrage extra aandacht bij MHC Woerden. Dat begint bij het vergroten van spelregelkennis bij onze leden en het opleiden van enthousiaste scheidsrechters.


Fluiten als maatschappelijks stage

Op zaterdag 28 september zijn 2 van onze jeugdleden, Emma Ribbert en Thijn Braam, gestart met hun maatschappelijke stage (MaS) bij onze club. Zij gaan als scheidsrechter wekelijks jeugdwedstrijden begeleiden en krijgen hierbij extra begeleiding vanuit de club, zodat zij zich gericht kunnen ontwikkelen. Voor de club betekent het dat we op meer wedstrijden gemotiveerde en enthousiaste scheidsrechters kunnen inzetten en daar profiteren de thuisspelende jeugdteams dan weer van. Emma en Thijn, heel veel plezier en succes!

Mocht je ook interesse hebben om je stage op onze club te verrichten, stuur dan een mailtje naar [email protected]


Clubscheidsrechter Plus (CS+)

Daarnaast is ook de opleidingsklas voor Clubscheidsrechter Plus (CS+) gestart met 4 deelnemers: Femke Wildemans, Irene Roelevink, Romy Pijnacker en Tom van Eck. Zij hebben een eerste workshop gevolgd en gaan zich nu onder begeleiding van een leercoach voorbereiden op het fluiten van wedstrijden die meer vragen van arbitrage, bij voorbeeld de wedstrijden van onze selectieteams bij de jeugd en de senioren.

Wil je meer weten over de opleiding tot Clubscheidsrechter Plus (CS+), stuur dan een mailtje naar [email protected]


Begeleiding beginnende scheidsrechters

Nog voor de herfstvakantie worden ook weer spelregelexamens afgenomen voor alle jeugdspelers die de B-leeftijd hebben bereikt of ouder zijn en nog niet eerder zijn geslaagd voor het spelregelexamen. Degenen die slagen voor hun spelregelexamen zijn vanaf dat moment gerechtigd om wedstrijden te fluiten. Het is ons streven om deze beginnende scheidsrechters bij hun eerste wedstrijden actief te begeleiden. De groep ervaren scheidsrechters die deze begeleiding op zich kan nemen is klein en wordt ook veel ingezet om zelf te fluiten. Daardoor kunnen we begeleiding van beginnende scheidsrechters niet altijd voor elkaar krijgen.

Bent u in het bezit van een scheidsrechterskaart en wilt u helpen bij het begeleiden van beginnende scheidsrechters, dan komen we graag met u in contact via [email protected]