Arbitrage Oktober
26

TRAJECT SPELREGELDIPLOMA 2018 START OKTOBER

Nieuws afbeelding

 

Het lijkt vanzelfsprekend, elke wedstrijd 2 scheidsrechters op het veld. Toch kan dit alleen als er voldoende spelers, trainers coaches, vrijwilligers en ouders zijn, die hun scheidsrechterkaart hebben, dus bevoegd zijn om een wedstrijd te leiden. Om te zorgen dat er voldoende clubscheidsrechters zijn, organiseren we elk jaar het spelregelexamen.

 

 

 

Uiteraard is het ook belangrijk dat alle spelers de regels goed kennen. Het deelnemen aan het spelregelexamen is daarom verplicht vanaf het moment dat je in B-Jeugdspeelt. En zolang je niet slaagt, blijft de verplichting bestaan; dus ook als je inmiddels in een hoger team speelt. Slaag je wel, dan ontvang je van de Hockeybond (KNHB) een clubscheidsrechterskaarten ben je bevoegd om (officiële) clubwedstrijden te fluiten.

 

 

 

Uiteraard zijn ouders en vrijwilligers, die de spelregels willen kennen en/of graag hun steentje willen bijdragen als scheidrechter, van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het spelregelexamen. Je kunt je aanmelden via [email protected]

 

 

 

 

 

Hoe gaat de voorbereiding van het spelregelexamen in zijn werk?

 

 

 

Op je eigen computer/mobiel doorloop je inknhb.drillster.net  een door de KNHB ontwikkeld e-learningprogramma. In de bijlage vind je meer informatie over het aanmelden en de gang van zaken.

 

 

 

Voor ouders en andere belangstellenden die zich aanmelden wordt de aanmelding gedaan en ontvangen een welkomstmail met instructies. 

 

 

 

Voor de liefhebber

 

Op donderdag 1 november  en  woensdag 7 november  20.00-21.00 in het clubhuis organiseren we twee (verschillende) trainingen "Wat doe je als fluitist?”.

 

 

 

Deze vrijwillige  trainingen zijn nuttig voor wie het leuk vindt om te gaan fluiten of dat al doet. Je leert hoe je je voorbereidt op je fluitbeurt en hoe je de spelregels in het veld op een heldere, voor iedereen begrijpelijke manier toepast. De spelregels zelf leer je met de e-learning of door ze na te lezen op https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/alles-over-de-spelregels

 

 

 

Meedoen? Meld je aan via [email protected]

 

  

 

Het examen

 

Voor  MA3 MB7 JA2 JB1 JB2 DJ1 DJ2 & VRW:             DONDERDAG 8 november 20.00-21.15.

 

Voor  MB1 MB2 MB3 MB4 MB5 MB6:                           DINSDAG 13 november       20.00-21.15.

 

 

 

Let op: In een enkel geval valt het examen (deels) samen met een veldtraining; vraag de trainer in dat geval om op tijd bij het examen te kunnen zijn.

 

 

 

Voorafgaand aan de examens is van 19.30-20.00 uur vrijwillig de gelegenheid je laatste vragen te stellen aan de docent.

 

  

 

Iets onduidelijk? 

 

Stel je vraag op: [email protected]

 

 

 

 

 

Peter Schepp,

 arbitragedocent KNHB en opleidingscoördinator MHC Woerden.


Bijlage