ZXXX_Zaalhockey

Tijdens de winterstop wordt er getraind en gespeeld in onze eigen blaashal: At The office Dome. Het zaalhockeyseizoen vindt plaats in een kort tijdbestek: van begin december tot de voorjaarsvakantie. Voor de F-tallen zijn er slechts drie speeldata.

•   •  Locaties
  • Zaalcompetitie wordt gespeeld in onze blaashal of in een zaal elders in de regio Midden-Nederland. De locatie staat bij zaalwedstrijden los van thuis- of uitspelen. Check dus altijd op welke locatie wordt gespeeld.

•   •  Wedstrijdblokken
  • Een wedstrijdblok bestaat uit 3 wedstrijden, waarbij het team dat zaalleiding heeft de eerste wedstrijd speelt tegen een bezoekend team, vervolgens spelen de bezoekende teams tegen elkaar en sluit het team dat zaalleiding heeft af tegen het tweede bezoekende team. Zo speelt elk team twee wedstrijden op 1 dag.

•   •  Teamsamenstelling
  • De f-tallen spelen drie tegen drie. De E-teams spelen zes tegen zes inclusief keeper. Om voldoende wissels te hebben kan het zijn dat er voor de zaal zestallen worden samengevoegd.

•   •  Speeltijden
  • De zaalwedstrijden duren 30 minuten. Wedstrijden moeten op tijd beginnen en eindigen. De zaalleiding ziet hier strak op toe.

•   •  Zaalleiding
  • Voor elke wedstrijdblok van 2 uur dat een team in de AT The Office Dome speelt moet het team twee mensen als zaalleiding aanwijzen, die tijdens de set van 3 wedstrijden de wedstrijdtafel bemannen. Belangrijkste taken van de zaalleiding bij de Jongste Jeugd zijn het starten van de speeltijd, en het bijhouden van de score.

•   •  Spelbegeleiding
  • Net als bij de veldcompetitie wordt de spelbegeleiding van de wedstrijden verzorgd door de ouders. De Jongste Jeugd zaalhockey spelregels van de KNHB vind je hier.