ZXXX_Medisch

Hoofdletsel_appHockey veroorzaakt, na veldvoetbal, de meeste hoofdblessures. Jaarlijks worden er 2.000 mensen op de Spoedeisende Hulp behandeld vanwege een blessure aan hun hoofd, opgelopen tijdens hockey. De hoofdletsel app geeft handige informatie wat te doen bij een blessure aan het hoofd. 
Downloaden dus die App op iTunes of Google Play.

Daarnaast is het handig om eens op veiligheid.nl te kijken. Hier staan ook goede tips.

Meldpunt hoofdblessures
Heeft u of iemand uit uw omgeving ernstig hoofdletsel opgelopen door hockey?  Laat dit dan aan de KNHB weten!
Sinds 2005 onderzoekt de KNHB ernstig hoofdletsel bij hockeyers. Naar aanleiding van dit onderzoek is besloten om alle ernstige hoofdletsels te registreren. Na registratie ontvangt de melder of het slachtoffer een enquête. Door middel van de enquête wil de KNHB meer inzicht krijgen in het ontstaan en de gevolgen van ernstig hoofdletsel.
Wij rekenen tot de slachtoffers van ernstig hoofdletsel alle slachtoffers met oa. als diagnose een hersenkneuzing, hersenletsel, fracturen van de schedel of hersenschudding. Oftewel ernstig hoofdletsel waarbij behandeling door een specialist noodzakelijk was. 
De volgende gegevens heeft de KNHB van u nodig om u of het slachtoffer de enquete toe te sturen: 
Naam: ......
E-mail: .....
Telefoonnummer: ....
Korte beschrijving van het hoofdletsel: .....

Stuur deze gegevens naar Kara Meijer, [email protected] en de enquete wordt naar u gemaild zodat u die kunt invullen en retour mailen. Alvast bedankt voor het melden van de hoofdblessure en sterkte met het herstel.


EHBO: Wat te doen bij... 

Mondbeschemer

Na aanleiding van een reeks hockey incidenten heeft de KNHB besloten dat vanaf seizoen 2015-2016 het dragen van mondbescherming verplicht wordt. Deze regel geldt zowel voor zowel junioren als senioren.


Alles over het goede gebruik van een mondbeschermer lees je in 11 weetjes over de mondbeschermer
Waar goede mondbescherming aan moet voldoen lees je in voorwaarden goede mondbeschermer

Blessures
Hockey is een mooie sport, maar helaas komt het wel eens voor dat er een blessure tijdens of na het sporten optreedt. Als hockeye(ste)r, of ouders van een hockeye(ste)r, wil je natuurlijk weten op welke manier het hockeyen weer zo snel mogelijk opgepakt kan worden op een verantwoorde wijze. Vanaf 1 november kan elk lid van MHC Woerden gebruik maken van het Sportspreekuur Woerden. Dit is een initiatief van Fysiotherapie Assosiation Eewold C.S. uit Woerden. Het sportspreekuur is bedoeld voor sportgerelateerde adviezen is gratis en vrijblijvend. Meer informatie of online een afspraak maken? Ga naar www.sportspreekuur-woerden.nl

Warming up
Sinds enige tijd heeft de hockeybond een App gepubliceerd, die jullie kan ondersteunen bij jullie trainingen en daarnaast blessures kan voorkomen.

Met deze App kun je per team je eigen trainingsschema's maken, oefeningen bekijken en een goede Warming up samenstellen.

De App is te downloaden onder de naam WarmingUp App.

Kijk ook eens voor een informatiefilmpje op: informatiefilm warmingUp

Voor overige informatie kun je ook op de site van de KNHB kijken op: overige informatie warmingUp

 

Jongste Jeugd

Jeugd

Senioren

Zoeken